Met vaart in het hart

2018

'Met vaart in het hart' heet de nieuwe bundel wielerverhalen van JACE van de Ven die dit jaar verscheen. Hij volgt op de uitstekend besproken bundel 'Mag ik nog wat wind van achteren?' van drie jaar geleden. Daarover schreef het magazine for art en literature Fleursdumal:

'Van de Ven is een opvallende verschijning in het peloton van wielerauteurs. Zijn forse postuur en woeste baard hebben hem de bijnaam Raspoetin bezorgd. Verwacht geen geschoren benen, carbon frames en wetenschappelijk verantwoorde sportdrank.' En Het is Koers.nl noteerde: 'Het zijn persoonlijke beslommeringen opgedaan tijdens vaak meerdaagse fietstochten, die bij mij de juiste snaar raken en uitnodigen om zelf te fietsen, te lachen, te genieten én na te denken.' Ook Brabants Dagblad en Brabant Cultureel waren enthousiast.

JACE van de Ven, eerste stadsdichter van Tilburg, winnaar van de Ad Vinkenprijs, de Noord-Brabantse Dialectpenning en als een van de zeer weinigen onderscheiden met de gouden speld van de Tilburgse Revue, schrijft hilarisch en tegelijk ontroerend over mensen op de fiets, of het nou sterren zijn of stumpers. Dat bewijzen de vijftien verhalen in 'Met vaart in het hart' opnieuw.

'Met vaart in het hart' is een uitgave in eigen beheer, een geheel Tilburgse produktie van 116 pagina's, geïllustreerd door Ellis Pruijn en vormgegeven door Chris Leenaars, te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te koop in de plaatselijke boekhandel, de prijs van het boek is 10 euro.

De dichter Albert Megens, zelf bekend van dichtbundels waarin de wielrennerij een dramatische rol speelt schreef een recensie over Van de Vens nieuwe verhalenbundel.

Klik hier voor de recentie van Albert Megens

 

 

Mag ik nog wat wind van achteren?

2013

Boekenwerk.nl:

"Jace van de Ven is oud-redacteur van Brabants Dagblad en eerste stadsdichter van Tilburg. Als auteur van wielerverhalen wordt hij regelmatig uitgenodigd om zijn verhalen voor te lezen voor wielerverenigingen. De vele verzoeken om zijn teksten eens in boekvorm uit te brengen heeft hij nu gehonoreerd in deze handzame bundeling van zijn mooiste verhalen. Geschreven met wind mee..."

Lees hier alvast een verhaal.

Te koop
€ 14,95
Informatie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het geheim van de Kempen

2012

Het geheim van de Kempen, een toertocht van 135 of 75 kilometer langs heide, weiden, velden, bossen en vennen in de Nederlandse en Belgische Kempen.Speciaal voor deze tocht schreef Jace van de Ven ‘Het geheim van de Kempen’, een roman die zich afspeelt op diezelfde route. Met illustraties van Ivo van Leeuwen.

Te koop
€ 5,00
Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 


Dagboekbroeders

“Drie vooraanstaande kunstenaars hebben elke dag in 2009 respectievelijk een schilderij geschilderd, een foto gemaakt en een verhaal of gedicht geschreven. Dus 3 x 365 kunstwerken, prachtig vormgegeven door Irma Booman van Bowprint International te Haghorst in een bijna 1000 pagina’s tellend kunstboek gestoken in een luxe boekenhuls; voorzien van een genummerd certificaat!”